Cliffy B. wil nieuwe arena shooter maken

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Cliffy B. wil nieuwe arena shooter maken

Na ruim een jaar sabbatical lijkt Cliff Bleszinski terug in het zadel te willen klimmen met het genre waar hij oorspronkelijk furore mee maakte: de arena-stijl FPS voor PC.

De grote man achter Jazz Jackrabbit, Unreal Tournament en Gears of War kondigde eind vorig jaar aan dat hij na twintig jaar games ontwikkelen een pauze in wilde lassen. Die pauze lijkt nu voorbij aangezien hij door heeft laten schemeren bezig te zijn met een nieuwe game.

“Ik weet wat ik wil maken. Ik heb concept art, een goed idee en ben klaar om het te pitchen. Het zal een PC ervaring zijn die teruggaat naar een genre waar ik bekend mee ben. Al die kinderen die nu games zoals Call of Duty spelen, hebben nog nooit een fatsoenlijke arena shooter gespeeld.”

Dergelijke games waren rond de eeuwwisseling razend populair met titels zoals Quake 3: Arena en Unreal Tournament. Militaire shooters namen door de jaren heen steeds meer de overhand ten koste van arena shooters, waardoor weinig mensen zich meer aan het sub-genre zijn gaan wagen. Cliff Bleszinski lijkt echter vol vertrouwen te hebben in het project.

“Ik wil niet per se met de oude garde gaan werken. Ik zal met ze praten en vergaderingen organiseren. Maar het laatste wat ik wil is iemand van marketing die me verteld dat ze zich er niet aan willen wagen omdat dit soort games traditioneel gezien niet meer goed verkopen. Die mensen kunnen alleen maar naar het verleden kijken en daar word ik stapelgek van.”

Cliffy B. lijkt vastberaden om het oude genre nieuw leven in te blazen. Nadat hij Epic Games heeft verlaten heeft hij niet meer de beschikking over een studio, al heeft hij laten weten dat hij wel zin heeft om een klein team aan te sturen.