Cliff Bleszinski richt Boss Key Productions op

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Cliff Bleszinski richt Boss Key Productions op

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zo ook voor Cliff Bleszinski. De bekende gamedesigner stapte twee jaar geleden uit de gamesindustrie, maar keert nu terug om Boss Key Productions op te richten. Opvallend is de persoon waarmee hij dit samen doet: Arjan Brussee, mede-oprichter van Guerrilla Games. Dit blijkt uit documenten in handen van Polygon.

Polygon meldt vandaag dat Bleszinski eind april een aanvraag heeft gedaan bij de Kamer van Koophandel in North Carolina, VS. Naast het feit dat Bleszinski als CEO staat geregistreerd bij het nieuwe bedrijf Boss Key Productions, staat Arjan Brussee als COO geregistreerd. Brussee is momenteel nog actief bij Visceral Games waar hij werkt aan Battlefield Hardline. Toch is het geen onbekende combinatie: Bleszinski en Brussee werkte al samen aan de Jazz Jackrabbit-serie in het verleden.

Met het nieuws dat de twee heren samen aan de nieuwe studio werken, is ook een teaser-site voor de studio gelanceerd. Veel is er nog niet over de studio bekend, behalve dat het lijkt te werken aan een game onder de naam ‘Project Bluestreak’. De header-afbeelding op het Twitter-account van de studio werd deze naam vermeld, maar details ontbreken nog. Mogelijk komen deze op 8 juli, want dan loopt een door Bleszinski gelanceerde timer af.

Zodra we meer weten over de studio. Project Bluestreak of de samenwerking tussen Bleszinski en Brussee, lees je dat natuurlijk hier op Pixel Vault.