Cliff Bleszinski maakt zijn rentree

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Cliff Bleszinski maakt zijn rentree

Na een lange sabbatical te hebben genomen, maakt de maker van Gears of War en mede-bedenker van Unreal Tournament Cliff Bleszinski zijn rentree in de industrie. Waar hij gaat werken en wat voor rol hij aan gaat nemen is niet duidelijk, al lijkt hij geïnteresseerd te zijn in een eigen studio.

Hoewel hij de afgelopen weken steeds meer van zich liet horen heeft hij gisteren aangekondigd terug te keren in de game-industrie. “Ik keer officieel terug om weer video games te maken. Houd mijn Twitter de komende dagen in de gaten voor meer nieuws,” is wat zijn bericht zei. Of hij weer gaat werken bij zijn vorige werkgever Epic Games is niet onmogelijk, maar ook niet waarschijnlijk. Hij heeft in de afgelopen maanden telkens wat informatie naar buiten laten komen dat hij ondertussen ergens mee bezig is. Hij heeft interesse getoond om een game zoals Unreal Tournament te maken. Hij wilde dat gaan doen op een kleine schaal met een klein team, uiteraard met zijn eigen nieuwe studio. Wat de plannen gaan worden zal zoals Bleszinski zelf al zei in de komende dagen duidelijk moeten worden.

Medeverantwoordelijk voor het maken van Unreal Tournament en geheel verantwoordelijk voor het creëren van Gears of War, is Cliff Bleszinski een graag gezien figuur in de industrie. In zijn jongere jaren was hij de geestelijke vader van de PC-game Jazz Jackrabbit.