Cliff Bleszinski beschuldigt Epic van wegkapen werknemers

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Cliff Bleszinski beschuldigt Epic van wegkapen werknemers

Hoofd van studio Boss Key Cliff Bleszinski is niet blij met de recruitmentpraktijken van Epic Games. Volgens Bleszinski kaapt zijn voormalige werkgever werknemers weg bij zijn studio.

Afgelopen weekend ging Cliff Bleszinski even los op Twitter. Hoewel dat ondertussen niets nieuws meer is, richtte hij zijn vizier dit weekend op zijn voormalig werkgever: Epic Games. Volgens Bleszinski is de studio schuldig aan het kapen van zijn personeel, vermoedelijk om aan Fortnite te werken:

https://twitter.com/therealcliffyb/status/984933986312114176

Bleszinski voegde daar later nog aan toe dat “we genoeg manieren hebben om hier onze eigen game van te maken, maar die ideeën op deze manier nooit het daglicht zullen zien.” Fortnite en Radical Heights hebben een vergelijkbare grafische stijl. De nieuwe battle royale-game van Boss Key speelt echter wel anders. Toch is het niet heel moeilijk om gelijkenissen tussen de twee te trekken.

Volgens voormalige werknemers is het voorbarig van Bleszinski om Epic Games te beschuldigen van de praktijken, zo bleek uit een tweet van een voormalig Boss Key-programmeur:

McCarroll is overigens niet de eerste voormalig Boss Key-medewerker die naar Epic Games is vertrokken. In december vertrok de Nederlander Arjan Brussee al naar Epic Games. Brussee was mede-oprichter van Boss Key samen met Bleszinski, waar ze samen aan de hero shooter LawBreakers werkten.