Civilization VI voorjaarsupdate brengt broodnodige fixes

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Civilization VI voorjaarsupdate brengt broodnodige fixes

Civilization VI krijgt een ‘Spring Update’ van 2k Games waarmee er weer van alles wordt uitgebalanceerd. Het is een hele waslijst aan dingen die worden bijgesteld, maar het meest belangrijke is misschien toch wel dat de warmongering penalty’s flink verminderd worden. Dus trek uw zwaarden, slijp uw bijlen en laad uw musketten: want nu is het moment voor een domination victory.

In een game met diplomatieke magnitude moet er constant worden gekeken of alles wel in balans is en zeker met de onlangs toegevoegde nieuwe beschavingen, was het een en ander aan verbetering onderhevig. De belangrijkste wijziging is in deze update dat je reputatie in sommige gevallen minder schade oploopt als je oorlog voert. Op het moment dat een tegenstander je denounced en je verklaart hen de oorlog, krijg je niet langer eenzelfde reputatie penalty als wanneer je zonder provocatie de oorlog verklaart. Ook is er een verminderde warmongering penalty voor het innemen van kleine steden. Dat moet landjepik een stuk makkelijker maken.

Een andere belangrijke end-game toevoeging is die van ‘Future Civic’. In vorige Civ-games was deze optie al aanwezig aan het einde van de tech tree, maar het was verdwenen in dit zesde deel. Door de toevoeging kunnen spelers hun science score verder opkrikken aan het einde van het spel.

De hele lijst aan veranderingen vind je hier. Mocht je je nu afvragen of Civilization VI zo slecht was dat het nu allemaal tweaks nodig heeft, dan kun je gerust zijn: dat viel wel mee.