Civilization VI voor Nintendo Switch in de maak

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Civilization VI voor Nintendo Switch in de maak

Sinds 21 oktober 2016 is Civilization VI uit op pc, Mac, iPad en Linux. Daar komt op 16 november 2018 echter nog een platform bij. Uitgever 2K Games liet vandaag weten dat de game ook zal verschijnen voor de Nintendo Switch. Hierdoor kunnen we vanaf midden november deze turn-based strategygame overal mee naartoe nemen. 

Dat Civilization VI ook voor Nintendo Switch zal verschijnen, liet de uitgever weten via een persbericht. In dat bericht staat dat deze port ook de laatste update en verbeteringen bevat. Ook zullen we aan de slag kunnen met vier nieuwe scenario’s rond vier beschavingen: de Vikingen en de Perzische, Australische en Poolse beschavingen. Naast de vier nieuwkomers bevat deze titel nog steeds de 24 andere beschavingen, waardoor we nog steeds aan de slag kunnen met onder andere Cleopatra van Egypte en keizer Trajanus van het Romeinse Rijk.

Als laatste hebben de makers ook een coöperatieve en competitieve multiplayer aan de game toegevoegd. Hierdoor kunnen maximaal vier spelers samenwerken en het tegen andere spelers opnemen.

Wie meer wil weten over deze game kan er alles over lezen in de review van Robert.