Civilization VI heeft uitgebreide handleiding gekregen door spelers

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Civilization VI heeft uitgebreide handleiding gekregen door spelers

De Civilization VI communities op Steam en Reddit hebben de handen ineen geslagen om een fatsoenlijke handleiding voor Sid Meier’s Civilization VI te schrijven. De tutorial van Civ VI was volgens de fans niet toereikend genoeg, zeker niet op het gebied van de nieuwe districten.

Het is op zich niets nieuws dat fans van een game een eigen wiki maken, maar in het geval van Civilization VI zijn ze er wel heel snel bij. Dit komt volgens de fans omdat de tutorial en in-game encyclopedie niet genoeg informatie bieden over het plaatsten van districten. Dit is namelijk een gecompliceerde puzzel, waar veel voordeel mee behaald kan worden.

De wiki biedt een grote berg aan informatie om je verder te verdiepen in de precieze werking van Civilization VI. Op Reddit zijn spelers nog een stapje verder gegaan door een gedetailleerd schema op te stellen hoe je districten het beste kunt organiseren. Het is bijna hogere wiskunde, maar met dit schema zou je zonder al te veel moeite heerser van alle beschavingen op aarde kunnen worden.

Reddit-gebruiker Iotafox poste dit schema op Reddit.
Reddit-gebruiker Iotafox poste dit schema op Reddit.