Civilization 5 maker kondigt At the Gates aan

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Civilization 5 maker kondigt At the Gates aan

Wanneer we het over 4x-games hebben, kom je al snel bij de Civilization-franchise uit. Civilization 5 werd gemaakt onder leiding van Jon Shafer, tot hij in 2014 vertrok bij Paradox Interactive. In de tussentijd heeft hij echter niet stil gezeten, want vandaag kondigde hij een nieuwe titel aan: At the Gates.

John Shafer kondigde vandaag At the Gates aan. De game is een nieuwe 4x strategie-game die gesitueerd is in de Middeleeuwen. Hier moet je zien te overleven in de chaos van die tijd. Zoals we gewend zijn in 4x-games, kun je dit op verschillende manieren doen en heb je slimme strategieƫn nodig om te kunnen overleven. De game heeft een handgetekende, retro-vormgeving, die meteen doet denken aan de vroegere Civlization-games.

De release van de game staat gepland voor 23 januari 2019.Ā Verder kun je in de game survival- en roguelike-elementen verwachten, zoals hongersnood en strenge winters. Verder heeft ook iedere clan unieke eigenschappen en bonussen. Voor de specifieke informatie kun je de Steam-pagina bekijken.