Cities: Skylines wordt dit jaar nog uitgebracht voor Xbox One

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Cities: Skylines wordt dit jaar nog uitgebracht voor Xbox One

Op pc worden er al bijna 2 jaar megapolissen gebouwd in Cities: Skylines en zijn er ook al meerdere uitbreidingen verschenen. De aankondiging dat de game een Xbox One-editie krijgt, komt dan ook redelijk onverwachts. Zeker gezien de releasedatum al aardig dichtbij is.

Paradox Interactive maakte deze week bekend dat hun zeer succesvolle citybuilding-game ook naar de Xbox One komt. Cities: Skylines moet in het voorjaar van 2017 uitkomen op de console van Microsoft. Alle functies van de basisgame en de uitbreiding After Dark zijn inbegrepen in de release op Xbox One. Dat betekent dat spelers ook toeristische attracties kunnen bouwen en er een dag- en nachtcyclus in de wereld zit.

Naast After Dark zijn er op pc nog twee uitbreidingen voor de game. In Snowfall is winters weer aan de game toegevoegd en moeten spelers onder andere rekening houden met het verwarmen van de stad en de wegen sneeuwvrij houden. Natural Disasters is de laatste uitbreiding, waarin je als burgemeester je stad moet proberen te beschermen tegen allerlei natuurrampen. Of deze laatste twee uitbreidingen van de ontwikkelaar Colossal Order uiteindelijk ook naar Xbox One komen, is nog niet bekend.