Cities: Skylines krijgt sneeuwuitbreiding

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Cities: Skylines krijgt sneeuwuitbreiding

De populaire city builder Cities: Skylines krijgt binnenkort een uitbreiding waarmee sneeuw wordt toegevoegd aan de game. De winterse neerslag in Snowfall zorgt niet alleen voor een witte deken over de stad, maar brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo moeten de ‘stadbouwers’ ervoor zorgen dat de inwoners niet in de kou komen te zitten, schrijft ontwikkelaar Paradox.

Door de uitbreiding zal het gaan vriezen in de steden. De vraag naar elektriciteit en warm water zal daardoor toenemen. Tegelijkertijd is het de bedoeling dat de speler de wegen begaanbaar houdt door het ijs en de sneeuw op tijd weg te halen. Paradox introduceert met de uitbreiding ook de mogelijkheid om tramlijnen aan te leggen en een reeks parken en bezienswaardigheden met een winters tintje, zoals schaatsbanen.

Met de uitbreiding wordt het kaartthema ‘winter’ toegevoegd. Voor bestaande kaarten kunnen regen en mist worden toegevoegd. Het is nog niet bekend wanneer de uitbreiding verschijnt. Paradox maakte de uitbreiding bekend met een korte teaser, die hierboven te zien is.