Cities Skylines aangekondigd voor de Switch en meteen beschikbaar

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Cities Skylines aangekondigd voor de Switch en meteen beschikbaar

Bij Paradox wordt er nog altijd stevig aan de weg getimmerd als het om Cities Skylines gaat. Niet alleen krijgt de game om de zoveel maanden een flinke update en uitbreiding, maar de game is op de valreep ook beschikbaar voor Nintendo Switch.

Tijdens Nintendo Direct werd bekend dat Cities Skylines naar Nintendo Switch komt. Het gaat om de consoleversie van de game, ontwikkeld door Tantalus. Deze versie verscheen al eerder voor de Xbox One en PlayStation 4 en nu dus voor de Switch. Het goede nieuws is dat de game per direct beschikbaar is op de console van Nintendo.

Naast de basisgame, bevat de versie die nu in de eShop staat ook de eerste twee DLC’s voor de game. After Dark en Snowfall komen bij de basisgame op de Switch en zorgen er onder andere voor dat je stad een dag- en nachtcyclus heeft en dat je kunt kiezen voor sneeuwmaps. Uiteraard komen hier de nodige gameplay-elementen bij kijken, zoals nachtleven in je stad en de noodzaak om verwarmingsvoorzieningen te bouwen in je metropool.

Naast de nieuwe details voor Yoshi’s Crafted World zagen we ook de aankondiging van een nieuwe Animal Crossing-game en een Luigi’s Mansion-sequel op de Switch. Ook heeft de Yoshi-game een naam gekregen en komen er in het komende jaar veel Final Fantasy-klassiekers naar Nintendo’s platform.