Chucky krijgt nieuwe oorsprong in Child’s Play-remake

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Chucky krijgt nieuwe oorsprong in Child’s Play-remake

Volgens ComicBook.com krijgt de remake van Child’s Play een totaal andere wending dan we gewend zijn. De moordende pop Chucky is deze keer een geprogrammeerde AI-pop die zelf kan leren. Regisseur Lars Klevberg neemt de regie op zich.

In de originele Child’s Play-film werd een speelgoedpop genaamd Good Guy Doll bezeten door de ziel van een seriemoordenaar. Deze moordenaar wist door middel van voodoo aan zijn dood te ontsnappen. In de remake is het dus geen bezeten pop maar een pop waarvan de programmering op hol slaat. Hoewel de makers van de originele filmserie David Kirschner en Don Mancini momenteel aan meerdere Child’s Play-films werken, zijn ze niet betrokken bij de remake. Dit maakt dat de remake concurrentie wordt. Stemacteur Brad Dourif keert wel weer terug als de stem van Chucky.

De Child’s Play-franchise loopt al sinds 1988 en was direct een doorslaand succes. Na de eerste film volgden er nog zes andere films, maar werd de kwaliteit bij elke film minder. De meest recente aanvulling, Cult of Chucky, kreeg daarentegen erg sterkte reviews.

Volgende maand beginnen de opnames van de nieuwe film.