Chrono Trigger voor pc krijgt originele graphics in volgende update

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Chrono Trigger voor pc krijgt originele graphics in volgende update

Opeens was daar uit het niets Chrono Trigger voor de pc vorige maand. Er waren al de nodige ports verschenen van deze legendarische RPG, maar pc-gamers vielen nog altijd buiten de boot. Daar is dus verandering in gekomen, maar toch waren fans nog niet helemaal tevreden. Ze vonden de graphics namelijk te mooi.

Square Enix maakte vandaag bekend dat ze gehoor gaan geven aan de wens van pc-gamers om Chrono Trigger met de originele graphics te spelen. In een blogpost op Steam lieten ze weten dat in de volgende update een optie wordt toegevoegd aan de game waarmee je kunt switchen tussen hoge en lage resoluties. Verder komen er nog andere, kleine veranderingen mee met de update die later deze maand nog moet verschijnen.

Op 27 februari maakte Square Enix bekend dat Chrono Trigger direct beschikbaar gesteld werd voor pc-gamers via Steam. De game is hier en daar wat geoptimaliseerd voor pc en kreeg textures met een hogere resolutie om de game geschikt te maken voor de schermen van vandaag de dag. Dat stond sommige fans echter tegen, omdat zij de ultieme retro-ervaring willen, inclusief de originele graphics.