Chrono Trigger plotseling beschikbaar voor pc

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Chrono Trigger plotseling beschikbaar voor pc

Het is altijd fijn als je bij een aankondiging van een game of port ook meteen aan de slag kunt met de titel in kwestie. In dat kader hebben we goed nieuws voor Chrono Trigger-fans: deze game is vanaf nu beschikbaar op Steam voor pc.

Square Enix maakt vandaag bekend dat de welbekende RPG Chrono Trigger naar de pc komt. In een trailer op YouTube zien we de oude vertrouwde RPG en de mededeling dat de game vanaf vandaag beschikbaar is voor pc-gamers. Voor €14,99 schaf je de game aan via het platform van Valve.

Chrono Trigger kwam origineel uit voor de Super Nintendo in 1995. Later kwam er een port naar de PlayStation in 1999 en hebben we ook een release op de DS en zelfs Android en iOS gehad. Mocht je echt een diehard pc-gamer zijn en de game dus al die jaren niet gespeeld hebben, dan kan dat nu.

Chrono Trigger werd in 1995 al goed ontvangen, maar heeft sindsdien een legendarische status opgebouwd onder RPG-fans. Dat verklaart ook waarom de game zo vaak geport is en om deze reden staat de game ook in lijstjes als ‘1001 Video Games You Must Play Before You Die’.