Chinezen krijgen voorlopig geen Oculus-brillen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Chinezen krijgen voorlopig geen Oculus-brillen

Chinezen kunnen sinds afgelopen donderdag geen nieuwe Oculus Rift-brillen meer bestellen. Schreven we gisteren nog dat de levering van de nieuwe DK2-brillen was begonnen, in China is deze levering al weer stop gezet. Volgens Oculus zouden de brillen massaal worden ingekocht om daarna voor veel meer geld te worden doorverkocht.

Op Reddit laat een medewerker van het bedrijf weten dat de exemplaren van de ontwikkelkit ook daadwerkelijk bij ontwikkelaars terecht komen. Het doorverkopen in China zou echter dusdanige proporties aannemen, dat er niets anders op zat dan de verkoop voorlopig te staken. Naast het stopzetten van de verkoop zijn ook bepaalde reserveringen geannuleerd, al zou het niet om alle reserveringen gaan.

Momenteel is Oculus druk op zoek naar een ‘alternatief verkoopproces’ voor de nieuwe kit, al is niet helemaal duidelijk wat hiermee wordt bedoeld. Ook is het momenteel nog niet bekend voor welke periode de verkopen van de bril zijn gestaakt in China.

Gisteren maakte Oculus nog bekend dat de eerste brillen zijn verzonden naar ontwikkelaars. Van de momenteel 45.000 gereserveerde exemplaren zijn worden er deze maand de eerste 10.000 uitgeleverd.