CD Projekt Red niet door EA benaderd voor overname

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
CD Projekt Red niet door EA benaderd voor overname

Vandaag kwam er het gerucht naar boven dat EA in gesprek zou zijn met CD Projekt Red voor een mogelijke overname. Marcin Momot van CD Projekt Red haalde dit gerucht vliegensvlug uit de lucht dankzij een bericht op Twitter.

Het gerucht ontstond op de website DSOgaming, waar iemand die zich voordeed als een medewerker van CD Projekt Red. Die persoon claimde dat er mensen van Electronic Arts waren gekomen om een mogelijke overname te bespreken.

“Ik ben een werknemer bij CD Projekt Red en ik ben bang dat ik slecht nieuws te delen heb. Mensen van EA zijn hier op bezoek en zijn in gesprek met het management. We gaan de komende tijd geen game uitbrengen dus het kan niet over uitgeven van een game zijn. De enige reden die dan nog overblijft is een overname.”

Veel fans zagen dit inderdaad als slecht nieuws en al gauw werd er aan de bel getrokken van Marcin Momot, de community manager bij CD Projekt Red. Die ontkrachtte het gerucht al gelijk door te zeggen dat hij zojuist had gesproken met Marcin Iwinski, één van de grondleggers van CD Projekt Red. Iwinski zei dat hij er niets van wist en dat de zogenaamde bron het beter leek te weten dan hijzelf.

Het doet denken aan wat de studio afgelopen juni zei op een conferentie: dat CD Projekt Red op regelmatige basis aangeboden krijgt om overgenomen te worden. Tot nu toe is elk aanbod afgeslagen.