Castlevania keert eind oktober terug naar Netflix

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Castlevania keert eind oktober terug naar Netflix

Tijdens de Netflix-persconferentie op Anime Expo 2018 kwam het bedrijf met enkele verschijningsdatums op de proppen. Hieronder viel dus ook het tweede seizoen van Castlevania. Het tweede deel van de reeks is vanaf 26 oktober 2018 te zien op Netflix.

Omdat het eerste seizoen maar vier afleveringen telde en fans hierover klaagden, zal dit seizoen er acht bevatten. Net zoals het eerste deel zal Warrin Ellis het verhaal schrijven en spreekt Richard Armitage de stem van het hoofdpersonage Trevor Belmont in. Hoewel de serie in de VS wordt gemaakt, inspireerden de makers zich op Castlevania: Symphony of the Night. Deze game verscheen in 1997 en was de veertiende titel uit de reeks.

Als we Richard Armitage mogen geloven, zijn ze momenteel bezig aan een derde deel. Hij zei dit vorige maand in een interview met Digital Spy:

“We’re about to record a third. The second season hasn’t been aired yet, but we’re about to do a third.”

Naast Castlevania keert Aggretsuko ook terug naar de streamingdienst voor een tweede seizoen. Deze anime-reeks wordt gemaakt door Sanrio ofwel de bedenkers van Hello Kitty. In de eerder genoemde serie volgen we de rode panda, Retsuko. Zij kan zich als een diehard metal-fan moeilijk aanpassen aan de moderne werkomgeving. Het vervolg op deze reeks verschijnt ergens in 2019.