Castlevania: Grimoire of Souls aangekondigd voor iOS

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Castlevania: Grimoire of Souls aangekondigd voor iOS

Konami kondigt vandaag een nieuwe Castlevania-game aan. Het gaat hier echter niet om een nieuwe consoletitel, maar om een mobiele game. Castlevania: Grimoire of Souls verschijnt namelijk exclusief voor iOS. De mobiele titel bevat veel geliefde personages uit de Castlevania-serie en draait vooral om coöperatieve en competitieve gameplay.

Het verhaal van Castlevania: Grimoire of Souls speelt zich af na de dood van graaf Dracula. Alles lijkt pais en vree totdat hoofdpersoon en geheim agent Genya Arikado een brief krijgt waarin de wederopstanding van Dracula wordt aangekondigd. Het is dan aan Arikado om erachter te komen wie deze brief verzonden heeft. Hij wordt bijgestaan door de jonge onderzoeker Lucy.

Qua gameplay focust Castlevania: Grimoire of Souls vooral op multiplayer. Zo kun je samen met drie anderen een coöperatieve boss rush ondernemen en is er ook een vier tegen vier competitieve modus. Naast Arikado en Lucy maken ook Castlevania oudgedienden Simon Belmont, Alucard, Charlotte Aulin, Shanoa en Maria Renard hun opwachting in de game.

Konami heeft nog geen releasedatum bekendgemaakt voor de game. De komende maanden vindt er in ieder geval in Japan een gesloten bètatest plaats.