Cast voor Star Wars’ The Mandalorian compleet

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Cast voor Star Wars’ The Mandalorian compleet

Vandaag zijn de officiële castleden van de nieuwe Star Wars-serie, The Mandalorian, bekendgemaakt. De serie is voor het eerst te zien op Disney+, de streamingsdienst van het bedrijf zelf. Eerder werd al bekendgemaakt dat Pedro Pascal de hoofdrol gaat vertolken. 

Al maandenlang hangt er een groot mysterie rondom The Mandalorian. Hoewel eerder bekendgemaakt werd dat Pedro Pascal de hoofdrol ging vertolken, bleef het voor de rest verdacht stil. Vandaag heeft distributeur Lucasfilm dan toch eindelijk meer info losgelaten. Zo zijn onder andere Gina Carano (Deadpool), Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Carl Weathers (Rocky-films) en Emily Swallow (Supernatural) aan de cast toegevoegd. Ook Omid Abtahi (American Gods), Werner Herzog (regisseur van Death Row) en Nick Nolte ( Hotel Rwanda) hebben een rol weten te bemachtigen.

De serie bestaat uit tien afleveringen waar verschillende regisseurs mee aan de slag gaan. Zo gaat Dave Filoni (Star Wars Rebels) de eerste aflevering regisseren. Ook Deborah Chow (Jessica Jones), Rick Famuyiwa (Dope), Bryce Dallas Howard (Solemates) en Taika Waititi (Thor: Ragnarok) gaan enkele afleveringen regisseren. The Mandalorian vertelt het verhaal van een huurmoordenaar die tijdens een van zijn missies een baby vindt die hij opvoedt en beschermt.

De serie is geschreven door Jon Favreau en speelt zich zeven jaar na Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi af.