Carmageddon: Max Damage uitgesteld

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Carmageddon: Max Damage uitgesteld

Carmageddon: Max Damage, de game die wederom tot een van de meest controversiële racegames ooit mag worden gerekend, is door de ontwikkelaar uitgesteld. Volgens Stainless Games willen ze de extra tijd benutten om de game wat verder op te poetsen.

Het nieuwste deel in de Carmageddon-serie, die in het verleden meer dan eens behoorlijk wat stof deed opwaaien, stond aanvankelijk voor een release in juni gepland, maar dat zal nu ietsjes later worden. Ontwikkelaar Stainless Games heeft aangegeven dat de game wordt uitgesteld tot 8 juli 2016. Dit geeft de ontwikkelaar net dat beetje tijd om de game zo optimaal mogelijk te krijgen voor de PlayStation 4 en de Xbox One.

Carmageddon is intussen een begrip geworden bij een hoop gamers, maar ook bij mensen die games wat minder onschuldig vinden. Het origineel stond namelijk in het teken van dood en verderf zaaien met je voertuig, waarbij het doodrijden van ouderen en minder valide mensen bonuspunten opleverde. Dit alles moest gedaan worden met een tot de tanden bepantserde auto. Dat je er als bestuurder ervan totaal geen moeite mee leek te hebben, was duidelijk te zien aan de sadistische grimassen van je personage.