Captain Marvel krijgt haar eerste trailer

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Captain Marvel krijgt haar eerste trailer

Het huidige hoofdstuk van het Marvel-universum loopt met de laatste twee films bijna op z’n einde. De eerste van deze twee is Captain Marvel en die is op 8 maart 2019 te zien op het grote scherm. Om ons alvast in de heldenmodus te komen, komen Disney en Marvel over de brug met een eerste trailer. Hierin maken we voor het eerst kennis met de superheld en het tijdperk waarin ze leeft.

De hoofdrol in Captain Marvel is weggelegd voor Brie Larson, bekend van onder andere Kong: Skull Island. Zij kruipt in de huid van Air Force One-piloot Carol Danvers, later bekend als Captain Marvel. Als deze vrouwelijke held is ze verwikkeld in een galactische oorlog tussen twee buitenaardse rassen. In de eerste trailer horen we Samuel L. Jackson als Nick Fury vertellen over de verfilming.

Naast beide personages maken Jude Law en Gemma Chan ook hun opwachting als het buitenaardse Kree-ras. Law speelt de leider van het militaire en buitenaardse Starforce, terwijl Chan vergelijkbare krachten heeft als de vrouwelijke superheld. Zij kruipt in de huid van een Kree-geneticus en -spion. Om dit alles in goede banen te leiden kan de cast rekenen op regisseurs Anna Boden en Ryan Fleck.

De vrouwelijke superheld maakte voor het eerst haar opwachting in een strip die verscheen in 1968. Daarin raakte Carol Danvers verwikkeld in een ongeluk waarbij haar menselijke DNA versmolt met dat van een buitenaards wezen. Hierdoor werd ze onder andere enorm sterk en kon ze ineens vliegen.