Capcom werkt aan nieuwe fighting game

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Capcom werkt aan nieuwe fighting game

Via zijn Twitter heeft Capcom-boegbeeld Yoshinori Ono wat hints gegeven over een nieuwe fighting game waar Capcom aan zou werken.

Yoshinori Ono, de grote man achter de wederopstanding van de Street Fighter serie en indirect de wederopstanding van het genre, heeft via zijn Twitter laten weten dat Capcom op zoek is naar designers en programmeurs in de Tokyo of Osaka regio’s voor een nieuwe fighting game. Hij liet ook weten dat Capcom al bezig is met voorbereidingen voor het project.

Toen een fan reageerde op de tweets met de vraag of het project voor de huidige generatie consoles is of de nieuwe, reageerde hij als volgt:

“Ik mag er niks over zeggen. Gebruik je fantasie.”

Yoshinori Ono was director voor Street Fighter 4 wat uit kwam in 2008 en de spirituele opvolger; Street Fighter X Tekken in 2012. Hij lijkt bezig te zijn met een nieuw project, waar deze week al eerder geruchten over waren dankzij de director van Dragon’s Dogma. Hij vertelde dat hij graag aan Rival Schools 3 of Devil May Cry 5 zou willen werken. Hij wist ook te vertellen dat er voor één van die projecten al concepten klaar lagen. Eerder gingen er al geruchten over een nieuwe Darkstalkers game, maar dat project zou alleen van de grond komen als de HD remake van de originele Darkstalkers game goed zou verkopen. Capcom wist later te vertellen dat de verkoopcijfers zwaar tegenvielen en dat fans van de serie niet hoefden te hopen op een nieuw deel.