Capcom overweegt opties na falen Windows Live

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Capcom overweegt opties na falen Windows Live

Capcom laat weten dat het op zoek is naar oplossingen voor online games nu dat Games for Windows Live ten dode  opgeschreven is.

Nu Microsoft een punt lijkt te zetten achter het debacle genaamd Games for Windows Live (GFWL), stelt men de vraag hoe het nu moet met de games die er gebruik van maken. Games zoals bijvoorbeeld de twee Batman Arkham games, Bioshock 2 en Street Fighter 4 voor de pc maken allemaal gebruik van het systeem. Een gebruiker stuurde een bericht naar Capcom met de vraag of hij zijn Capcom games nog kan spelen nadat de service ophoudt.

“We zijn momenteel onze opties af aan het wegen en te kijken wat de beste manier is om de games te ondersteunen nu GFWL niet meer beschikbaar zal zijn. We kunnen nu nog niks zeker zeggen, maar laten het weten zodra we 100% zeker zijn wat we gaan doen.”

Tot vreugde van vele gekwelde pc gamers zal Microsoft de stekker uit GFWL halen, al zal dat pas plaats vinden op 1 juli 2014. Capcom heeft dus nog even de tijd om zijn zaakjes op orde te krijgen en een alternatief te vinden voor de resterende online games.