Capcom ontslaat mogelijk helft van alle Europese werknemers

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Capcom ontslaat mogelijk helft van alle Europese werknemers

Een aantal weken geleden kwamen de financiële moeilijkheden van Capcom aan het licht. De omzet van Capcom is flink gedaald, dus moet het bedrijf in de kosten snijden. Na een Amerikaanse herstructurering volgt er nu ook een in Europa waardoor veel mensen op straat komen te staan.

Capcom is een bekende naam voor gamers, met een grote reeks aan bekende series. Donkere wolken lijken zich echter te verzamelen, aangezien veel dure games zoals DMC: Devil May Cry en Resident Evil 6 veel minder exemplaren verkochten dan verwacht werd. De lauwe verkoopcijfers van Lost Planet 3 helpen de zaak ook niet. Recentelijk was het enige lichtpuntje Dragon’s Dogma; de RPG wist te verrassen en verkocht uiteindelijk meer dan 1,3 miljoen exemplaren. Dat hielp Capcom’s financiële situatie echter niet, waardoor het vermogen van het bedrijf momenteel maar $152 miljoen dollar is. Voor een studio zo groot als Capcom is dat een schrijnend bedrag, al lijkt Capcom maatregelen te treffen.

Capcom is bezig met een grote reorganisatie in hun westerse tak; ze gaan zich meer focussen op de Japanse markt en dus zullen veel banen in het westen irrelevant worden. Meerdere banen worden samengevoegd waardoor minder mensen nodig zijn. Na de Verenigde Staten is nu Europa aan de beurt en verwacht wordt dat meer dan de helft van de werknemers de laan uit zullen worden gestuurd.