Capcom kondigt Resident Evil: Umbrella Corps aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Capcom kondigt Resident Evil: Umbrella Corps aan

Vandaag heeft Capcom een nieuwe titel in de Resident Evil-serie aangekondigd.  Resident Evil: Umbrella Corps is een team-based, third-person shooter die zich afspeelt in de wereld van Resident Evil.

We schreven al eerder over het feit dat er een nieuwe Resident Evil-titel aan zat te komen en vanaf vandaag hebben we meer informatie. Resident Evil: Umbrella Corps is een team-based third-person shooter voor de pc en PlayStation 4. Je neemt het samen met je team op tegen een ander team terwijl Resident Evil’s overbekende zombies zich ook op de map bevinden. Die zombies kan je weer tot je voordeel gebruiken: je kan ze als cover gebruiken of zelfs als menselijk schild. Uit de trailer is op te maken dat je zeer bewegelijk bent en dat close quarter combat een grote rol gaat spelen. De speler heeft ten alle tijden de beschikking over een soort ijshaak die gebruikt kan worden om aan te vallen, te verdedigen of om uiteraard mee te klauteren. Resident Evil: Umbrella Corps moet in het voorjaar uitkomen en zal voor een budgetprijs (€30) verkrijgbaar zijn.

Deze titel doet veel denken aan Resident Evil: Operation Raccoon City welke in 2012 uitkwam voor de consoles en pc. Resident Evil: Operation Raccoon City was een flop bij de critici maar verkocht uiteindelijk meer dan 2 miljoen exemplaren. Ondanks de relatief goede verkoop zou het uiteindelijk het einde betekenen voor ontwikkelaar Slant Six Games, bekend van hun eerdere SOCOM-titels voor de PS3 en PSP.