Capcom kondigt remaster Onimusha: Warlords aan

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Capcom kondigt remaster Onimusha: Warlords aan

De uit 2001 afkomstige actiegame Onimusha: Warlords krijgt een remaster. Dit maakte ontwikkelaar Capcom vandaag bekend. Lang hoeven we niet te wachten, want de game komt op 15 januari 2019 al uit. 

Totaal onverwacht kondigde de ontwikkelaar aan dat het de PlayStation 2-game in een nieuw jasje gaat steken. Naast de upgrade in grafische kwaliteit gaat de game onder andere widescreen opties krijgen, analoge stick-ondersteuning, een Easy Mode en een hele nieuwe soundtrack. De Onimusha-serie begon en eindigde op de PlayStation 2. In totaal heeft Capcom drie hoofdtitels uitgebracht en enkele spin-offs.

Onimusha: Warlords speelt zich af in het oude Japan en laat je als krijger Samanosuke Akechi door vijanden en demonen hakken met je katana. Dit alles doe je om een prinses te redden. Nadat Samanosuke bijna is verslagen, schieten de twaalf Oni hem te hulp en geven hem speciale krachten. Hiermee kan hij de ziel van monsters voor eens en altijd opsluiten in een mysterieuze plek. De remaster moet ongeveer 20 dollar gaan kosten. Hoeveel de game in Europa gaat kosten, is niet bekend. Op 15 januari 2019 is de game beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, pc en Nintendo Switch.