Capcom kondigt nieuwe Resident Evil bundel aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Capcom kondigt nieuwe Resident Evil bundel aan

Capcom heeft vandaag de Resident Evil Origins Collection aangekondigd. Deze bundel bestaat uit twee games, Resident Evil HD en de aankomende Resident Evil 0 HD. De bundel moet begin volgend jaar uitkomen.

Met de remakes en HD-versies van oude games lijkt Capcom massaal in te zetten op nostalgie. Aan het begin van dit jaar zagen we de re-release van de remake van Resident Evil. Die remake kwam in 2002 uit voor de Nintendo GameCube maar had nog nooit een andere console aangedaan. Die game kreeg de HD makeover en was een groot succes voor een relatief kleine game. Aan het begin van volgend jaar kunnen we Resident Evil 0 verwachten die momenteel dezelfde makeover krijgt als de remake van Resident Evil. Mocht je die nog niet opgepikt hebben heeft Capcom de ideale oplossing. Ook wordt er een nieuwe modus aan Resident Evil 0 toegevoegd: Wesker Mode. Het lijkt een kleine mode te zijn waarin je Wesker speelt voor de gebeurtenissen van Resident Evil 0. Ook hier heeft Wesker al de Uroboros-krachten dus is het bijna alsof je god-mode speelt.

Beide games zullen op 22 januari in een bundel verschijnen voor een uitermate zacht prijsje. De bundel bevat Resident Evil HD en Resident Evil 0 HD en zal €20 gaan kosten. Resident Evil Origins Collection zal uitkomen voor de Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3 en de pc. Resident Evil 0 HD zal uiteraard ook los verkrijgbaar zijn op Steam, PSN en Xbox Live. Nintendo-fans lijken wederom vergeten te worden.