Capcom kondigt nieuwe Phoenix Wright aan

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Capcom kondigt nieuwe Phoenix Wright aan

Goed nieuws voor fans van de Phoenix Wright Ace Attorney franchise, Capcom heeft een nieuwe game bekendgemaakt voor op de Nintendo 3DS. De aankondiging is voor Japan, maar de uitgever geeft aan dat er ook een release komt in het westen.

Phoenix Wright Ace Attorney is een serie games die draaien om de advocaat Phoenix Wright. Het is zijn taak om verdachten te verdedigen in de rechtszaal door alle informatie uit een zaak te onderzoeken. De game bestaat eigenlijk uit twee delen, het eerste deel beslaat het onderzoek, waarin Wright het plaats delict kan onderzoeken, bewijs verzamelen en tegen getuigen te praten. Het tweede deel draait rondom de rechtszaal waarin getuigen een verklaring afleggen en het aan jou is om tegenstrijdigheden te ontdekken en door middel van bewijs onderuit te halen.

Vandaag kondigde Capcom op het twitter account van de franchise aan dat zij bezig zijn met het nieuwste deel in de serie, waar op dit moment nog naar verwezen wordt als Phoenix Wright: Ace Attorney 6. De game werd aangekondigd voor Japan, maar de titel komt ook naar het westen.

Duidelijk wordt dat de game een nieuw systeem zal bevatten waardoor de gameplay sneller verloopt. Verder is er nog eigenlijk geen informatie bekend, wel is Tokyo Game Show verderop in deze maand, dus het is goed mogelijk dat er dan meer informatie beschikbaar wordt.