Capcom heeft twee nieuwe games op de planning staan in dit fiscale jaar

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Capcom heeft twee nieuwe games op de planning staan in dit fiscale jaar

Uitgever Capcom heeft voor dit fiscale jaar nog twee grote games op de planning staan. Daarnaast heeft Capcom enkele verkoopcijfers naar buiten gebracht. 

Welke twee grote games we kunnen verwachten, heeft de uitgever nog niet bekendgemaakt. Wel zijn er details bekend rondom de verkoopcijfers van enkele grote games. Zo is Monster Hunter World tot 16 april wereldwijd acht miljoen keer verkocht. Deze cijfers gaan flink toenemen wanneer de pc-versie van de game wordt uitgebracht.

De uitgever heeft ook bekendgemaakt dat ze regelmatig nieuwe games van een grote IP willen uitbrengen om de groei in winst te behouden. Daarnaast wil het bedrijf ook met regelmaat remakes gaan uitbrengen. Dat Monster Hunter belangrijk is voor het bedrijf blijkt uit de toekomstplannen die ze voor de franchise hebben. Zo komen er mobiele games, een pachinko-machine en pretparkattracties in de stijl van Monster Hunter.

Andere cijfers die bekend zijn gemaakt zijn de 83 miljoen exemplaren van de games uit de Resident Evil-serie, de 48 miljoen exemplaren van de Monster Hunter-serie en de 40 miljoen exemplaren uit de Street Fighter-serie. Tot slot zijn er nog 16 miljoen exemplaren verkocht aan Devil May Cry-games.