Capcom haalt fanmade Resident Evil 2 remake uit de lucht

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Capcom haalt fanmade Resident Evil 2 remake uit de lucht

Resident Evil 2 Reborn, een populaire fanmade remake van de vrijwel gelijknamige horrorklassieker Resident Evil 2, is op verzoek van Capcom uit de lucht gehaald. Dit klinkt als een negatief bericht, maar de makers ervan zijn er niet rouwig om. Ze hebben aan het project namelijk wat leuks overgehouden.

Meestal wanneer een fanmade remake offline wordt gehaald wordt het internet gevuld met onbegrip en is het huilen met de pet op voor de personen die al hun tijd en moeite in hun project gestoken hebben. In het geval van Resident Evil 2 Reborn ligt het net even anders: de makers ervan, Invader Games,  zitten er namelijk niet zo mee. Hetzelfde bedrijf dat hun geliefde project uit de lucht heeft gehaald heeft ze namelijk ook de hand toegereikt.

“We voelen ons vereerd om te melden dat we officieel zijn uitgenodigd door Capcom voor een ontmoeting. Capcom belde ons nog voor de bekendmaking op om te vragen of we wilden stoppen met ons project gezien zij op de lange termijn plannen hadden voor een remake van Resident Evil 2. Ze hebben ons uitgenodigd voor een ontmoeting om over ideeën te praten.”

Of dit daadwerkelijk betekent dat Capcom ze een plekje in het ontwikkelteam gunt is niet te zeggen, maar het is in ieder geval al heel wat dat men de beste mensen van Invader Games over de vloer wil hebben om wat ideeën uit te wisselen.