Canadese minister president tegen Gamergate

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Canadese minister president tegen Gamergate

De onlangs verkozen minister president van Canada, Justin Trudeau, heeft zichzelf opgesteld als tegenstander van de online-organisatie Gamergate. Hij vindt dat misogynie nergens plaats heeft, ook niet in de gamingindustrie.

Justin Trudeau, de huidige minister president van Canada, is niet iemand waarvan je verwacht vermeld te zien worden op een gaming-site, maar de beste man heeft een standpunt ingenomen in de (nog steeds) doorgaande discussie die Gamergate aan de kaak heeft gesteld. Trudeau identificeert zichzelf als een feminist en zegt dat mensen die voor gelijke rechten zijn het tegen Gamergate op moeten nemen.

“Ik ben een feminist en daar ben ik trots op. Mijn moeder heeft me als een feminist opgevoed. Mijn vader was anders, hij kwam immers uit een andere generatie, maar heeft me altijd geleerd iedereen met respect te behandelen en voor andermans rechten op te komen. De dingen die we online zien, of het nu Gamergate is of misogynie in video games of pop culture, het is duidelijk iets waar we tegen moeten zijn.”

Voor de mensen die het vergeten zijn: Gamergate is een organisatie die is begonnen in augustus van 2014 toen aan het licht kwam dat Zoë Quinn, een vrouwelijke ontwikkelaar zich mogelijk naar boven had gewerkt door een relatie aan te gaan met haar baas. Dit leverde verontwaardiging op vanuit veel gamers, die daarna vrouwelijke figuren in de industrie (die voor gelijke rechten voor vrouwen opkwamen) zoals Brianna Wu en Anita Sarkeesian via internet bedreigden en uitscholden.