Campo Santo creëert boek uit Firewatch voor fan

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Campo Santo creëert boek uit Firewatch voor fan

In Firewatch kunnen spelers verschillende boeken vinden die iemand door het hele bos verspreid heeft. In onze realiteit hebben fans de mogelijkheid om deze dunne pulpboeken in de vorm van notitieboekjes te kopen. Deze bevatten invulformulieren om boeken van de in-game uitgever ervan te kopen. Een liefhebber was zo nieuwsgierig en heeft dit daadwerkelijk gedaan.

Dit deelde een van de schrijvers en eigenaren van Campo Santo, de ontwikkelaar van Firewatch, op zijn blog. Sean Vanaman vertelde hoe ene Ryan het formulier had ingevuld en teruggestuurd naar Campo Santo. In de brief had hij genoeg geld voor het fictionele boek en de verzendkosten gestopt. Hierdoor besloot Vanaman het enige mogelijke te doen: hij heeft van het boek realiteit gemaakt.

Kunstdirecteur Claire Hummel nam de illustraties op zich en directeur Jake Rodkin hield zich bezig met het design. Ondertussen schreef Vanaman het boek zelf. In een paar uur knutselde het team het boek in elkaar en stuurde het naar de fan. Vanaman voegde hier een brief aan toe, waarin de fictionele uitgever vertelt dat dit het laatste exemplaar is. Zo hoeft Campo Santo niet bang te zijn dat anderen Ryan na gaan doen.

Niemand weet of Ryan het boek wel ontvangen heeft. Doordat de ontwikkelaar er niets over te horen kreeg, besloot Vanaman daarom om zelf het internet op te gaan met het verhaal. Als dit een marketingtruc blijkt te zijn om de aandacht opnieuw op Firewatch te vestigen, dan heeft Campo Santo dat hiermee wel verdiend.