Campaign Battlefield 1 beslaat vijf persoonlijke verhaallijnen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Campaign Battlefield 1 beslaat vijf persoonlijke verhaallijnen

De singleplayer campaign van EA’s Battlefield 1 zal niet het verhaal van één, maar van vijf personages behandelen. Volgens ontwikkelaar DICE werd die keuze gemaakt om de nadruk te leggen op de personen in plaats van op de setting. 

Dit is te lezen op de blog van Battlefield 1, waar gesproken wordt over de zogenaamde ‘oorlogsverhalen’ die zijn verwerkt in de verhaallijn. In plaats van de focus te leggen op de setting en de gevechten wil DICE met deze oorlogsverhalen duidelijk maken dat de Grote Oorlog nogal divers was, gezien deze in meerdere landen werd uitgevochten.

Daarom besloten we om het formaat van de singleplayer van Battlefield 1 te wijzigen. We vonden dat het minder realistisch en respectvol zou zijn om één personage door al die verschillende settings te laten springen. Daarom besloten we om er een anthologie van te maken, via een set personages met hun eigen gerichte verhalen. Op die manier kregen we realisme en variatie: een win-win-winsituatie.

Of dit betekent dat de singleplayer van Battlefield 1 een stuk langer is dan die van zijn voorgangers is nog niet bekend. Gezien de nadruk bij dit soort games vaak op de multiplayer ligt dienen we niet te verwachten dat de singleplayer de voorkeur heeft genoten tijdens het ontwikkelproces. Het antwoord zal over drie weken gegeven kunnen worden, wanneer de game officieel in de schappen komt te liggen.