Call of Duty: WWII kampt met multiplayer-problemen

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Call of Duty: WWII kampt met multiplayer-problemen

Normaal gesproken zijn de grootste problemen in Call of Duty: WWII campende snipers en schreeuwende tieners, maar sinds vorige week zijn er serieuze problemen met de laatste Call of Duty-game. Spelers worden uit games gegooid met de melding “memory error” en dat speelt de online community van de game parten.

Een groot aantal spelers van Call of Duty: WWII heeft problemen tijdens het spelen op de servers van de multiplayer shooter, dat meldt Kotaku. De verbinding wordt met regelmaat zomaar verbroken en dan verschijnt de melding dat er problemen zijn met het geheugen. Op de website van Activision staat dat ze ermee bezig zijn, maar er is nog geen indicatie wanneer de problemen verholpen zullen zijn.

Het blijkt dat met name de zombiemodus last heeft van de problemen. Daar is het aantal spelers meer dan gehalveerd sinds de problemen vorige week begonnen. De foutmelding verschijnt echter ook wel eens in andere modi, en alle platformen waarop Call of Duty speelbaar is, hebben last van de bug. Het is te hopen dat de problemen snel worden opgelost. In ieder geval voor de release van de DLC War Machines. Deze verschijnt op 10 april.