Call of Duty wederom best verkochte console franchise

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Call of Duty wederom best verkochte console franchise

Nu 2016 achter ons ligt, kan worden gekeken welke franchise het best is verkocht. De rapporten van NPD en ESA laten zien dat de Call of Duty-franchise van ontwikkelaar Activision wederom op nummer een is geëindigd voor de console. Hiermee behoudt de franchise, net als de voorgaande zeven jaren, de titel.

Waar er vorig jaar vooral over Call of Duty Black Ops III werd gesproken, omdat deze een enorm groot succes boekte, werd er dit jaar over de franchise in zijn geheel gesproken. De populariteit van Black Ops III zorgde er mede voor dat in 2016 Call of Duty hoog in de lijst bleef staan.

Toch verliep niet alles vlekkeloos voor ontwikkelaar Activision. De verkoopcijfers van Infinite Warfare daalden enorm en de reeks werd vooral vergeleken met de populaire Black Ops-serie. De fysieke verkoopcijfers daalden met het jaar, terwijl de digitale versies enorm groeiden. Ook de prijs voor de special edition van Infinite Warfare was aan de hoge kant, terwijl de special edition als enige toegang gaf tot de remastered Call of Duty 4: Modern Warfare.

Eric Hirschberg, CEO van Activision, gaf in een persbericht aan dat ze enorm dankbaar zijn voor het feit dat spelers jaar na jaar kiezen voor de Call of Duty-franchise en dat ze een spannend jaar tegemoet gaan.