Call of Duty: Roman Wars werd nooit serieus overwogen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Call of Duty: Roman Wars werd nooit serieus overwogen

De afgelopen tijd lijkt iedereen te vallen over Call of Duty: Infinite Warfare. De meeste klachten lijken gebaseerd te zijn op de setting en de tijd waarin de aanstaande game zich afspeelt. Een voormalig werknemer van het ontwikkelteam leek zo zijn eigen idee te hebben, namelijk een Call of Duty in de tijd van de Romeinen.

Het idee kwam kennelijk van een ex-werknemer, die inmiddels werkzaam is bij Skylanders-studio Vicarious Visions, die Call of Duty wel de kant van het Romeinse Rijk op zag gaan. Als we een vertegenwoordiger van Activision mogen geloven, had deze werkgever het zelfs al helemaal uitgevogeld. Zo zou Call of Duty: Roman Wars first- en third-person gameplay combineren en zou de speler meerdere rangen in het Romeinse leger moeten bekleden.

Toch werd dit concept door Activision afgekaatst. De eerdergenoemde vertegenwoordiger gaf tegenover IGN aan dat Activision “het nooit serieus heeft overwogen, noch heeft verzocht om een aanvullend prototype te ontwikkelen.” Na de afwijzing verloor het project de naam Call of Duty en ging verder onder de naam Roman Wars. Onder die naam werd het concept aangeboden bij Ubisoft. Daar leken ze er ook niet echt behoefte aan te hebben want ook deze wees de titel af.