Call of Duty keert terug naar roots met Modern Warfare

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Call of Duty keert terug naar roots met Modern Warfare

De kogel is door de kerk. Het nieuwste deel uit de Call of Duty-reeks gaat terug naar zijn roots met Modern Warfare. De volgende game uit de franchise heet namelijk Call of Duty: Modern Warfare en verschijnt op 25 oktober.

Na een lange tijd van speculatie door Call of Duty-fans doet Activision nu Call of Duty: Modern Warfare uit de doeken. Dit via YouTube en de officiële blog. De titel is momenteel in handen van ontwikkelaar Infinity Ward. De game zal bestaan uit een eerder besproken verhaalmodus, een online multiplayer en een coöperatieve modus. Die laatste drie dingen hangen samen met dezelfde narratieve ervaring en hebben hierdoor hetzelfde progressie-systeem.

De campagne van Modern Warfare is volgens Activision emotioneel geladen, zeer intens en werpt een blik op de altijd veranderende moderne oorlogsvoering. Spelers kruipen hiervoor in de huid van verscheidene hoog opgeleide commando-eenheden. We staan er echter niet alleen voor. Tijdens de missies krijgen we namelijk ondersteuning van internationale speciale eenheden en vrijheidsstrijders. Die laatste opereren binnen de grijze zones van de afspraken rond oorlogsvoering.

Tijdens onze missies reizen we van de herkenbare Europese steden naar het Midden-Oosten. Op deze locaties krijgen we te maken met drie verschillende missietypes, namelijk gevechten van dichtbij of veraf en sluipoperaties. Meer informatie rond Modern Warfare is er op dit moment nog niet. Via de bijbehorende blog laat Activision echter weten dat het binnen een paar dagen of weken meer informatie zal onthullen.

Als laatste liet Activision ook weten dat de game cross-play voor pc en de console zal bevatten. Verder zal de titel ook geen season pass krijgen. Waarom de maker deze keuze maakte, lezen we in een verklaring van de uitgever aan PC Gamer. Call of Duty: Modern Warfare verschijnt op 25 oktober 2019 voor PlayStation 4, Xbox One en pc.