Call of Duty: Infinite Warfare verkoopt veel minder dan voorganger

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Call of Duty: Infinite Warfare verkoopt veel minder dan voorganger

Het is geen geheim dat de onthulling van Call of Duty: Infinite Warfare veel stof deed opwaaien. De revealtrailer is de meeste gedislikte game-trailer op YouTube en het feit dat de Modern Warfare Remaster alleen in combinatie met Infinite Warfare te krijgen is, wordt Activision niet in dank afgenomen. De eerste verkoopcijfers vallen dan ook tegen.

In het Verenigd Koninkrijk is een forse afname van verkochte exemplaren tijdens de release te zien als je deze vergelijkt met Black Ops III. De daling is maar liefst 48,4% als je kijkt naar alle platformen. Dit is echter wel een beetje oneerlijke vergelijking, want Black Ops III is ook nog voor de last-gen uitgekomen terwijl Infinite Warfare alleen voor PlayStation 4, Xbox One en pc is verschenen. Maar ook zonder de verkoop van de last-gen meegerekend is de afname met 43,6% nog steeds fors.

Toch is het niet alleen maar slecht nieuws, want ondanks de afname heeft Call of Duty: Infinite Warfare de één na beste release in het Verenigd Koninkrijk van dit jaar. De enige game die het voor zich moet dulden is FIFA 17. Activision heeft eerder al aangegeven dat het een kleine afname had verwacht, omdat Black Ops een bestaande franchise is met een grote fanbase terwijl Infinite Warfare een volledig nieuw concept is. Het is echter niet duidelijk of de uitgever rekening heeft gehouden met deze enorme daling in verkochte exemplaren. Hoe de verkoop tijdens de release in andere landen is verlopen is nog niet bekend.