Call of Duty: Black Ops 4 releasedatum en details onthuld

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Call of Duty: Black Ops 4 releasedatum en details onthuld

Treyarch heeft vandaag meer over Call of Duty: Black Ops 4 onthuld. Zo weten we nu niet alleen een releasedatum, maar ook dat het 100% boots on the ground is. Ook krijgt de game een singleplayer en een zombiemodus.

De volgende Call of Duty is in aantocht. We wisten al dat er een nieuwe Black Ops in aantocht was, die wederom wordt ontwikkeld door Treyarch. Vandaag maakte de ontwikkelaar veel details en een releasedatum over de game bekend. Op 12 oktober kunnen we aan de slag met Call of Duty: Black Ops 4.

https://www.youtube.com/watch?v=ooyjaVdt-jA

Verder liet Treyarch weten dat ze een nieuw recoilsysteem hebben ontwikkeld voor alle wapens, wat de gameplay van elk wapen uniek moet maken. Dit moet spelers ook aanmoedigen om een wapen helemaal eigen te maken en te zorgen dat spelers door veel te oefenen goed kunnen worden met een bepaald wapen. Daarnaast zijn er meer verschillende wapens in Black Ops 4 dan in de vorige Black Ops-games, al noemde de ontwikkelaar geen precieze cijfers.

Verder hebben ze ook gekeken naar wat spelers kunnen zien in de game en introduceren ze een fog of war. Dit moet meer ruimte geven aan tactische gameplay, zoals het flanken van een vijandelijk team.
Tot slot liet Treyarch nog weten dat er dedicated servers komen voor Black Ops 4 en ook krijgt de game een battle royale-modus. In deze gamemodus zitten allerlei elementen uit verschillende Black Ops-missies in één grote wereld.

Singleplayer- en zombiemodus

In tegenstelling tot eerdere geruchten zit er wel een singleplayermodus in de game. Er zal een reeks missies in Black Ops 4 zitten waarin spelers kennis kunnen maken met de verschillende technieken, skills en wapens die online gebruikt kunnen worden. Wel lijkt dit minder uitgebreid te worden dan de singleplayer in Call of Duty: WW2.

Zombies krijgen wederom een plek in de nieuwe Call of Duty-game. Hierin ga je een oud, geheim genootschap te lijf met een team van zombiejagers. Deze modus lijkt nog het meeste verhaal te bevatten in Black Ops 4, want deze komt met een complete verhaaltrailer die ons mee terug neemt naar de Romeinen.

Daarnaast krijgen spelers tools om de zombiemodus zelf aan te passen, inclusief de zombies zelf. Volgens de ontwikkelaar mag je uit meer dan honderd verschillende opties kiezen om je eigen zombies met unieke eigenschappen te creëren. Op de dag van de release komt Call of Duty: Black Ops 4 uit met drie zombiemaps, waaronder de Romeinse map, een level op de Titanic en een map waarvan we nog geen verdere details hebben gekregen.

Release Call of Duty: Black Ops 4

Call of Duty: Black Ops 4 komt uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Net als Destiny 2 wordt ook Black Ops 4 uitgebracht via Blizzards Battle.net. Spelers die de game nu pre-orderen krijgen toegang tot de private bèta, al is een datum daarvoor nog niet bekend.