Call of Duty: Advanced Warfare komt niet naar Wii U

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Call of Duty: Advanced Warfare komt niet naar Wii U

Call of Duty: Advanced Warfare, het nieuwste deel binnen de populaire shooter-serie, zal niet naar de Wii U komen. Ondanks dat voorgaande games wel op Nintendo-consoles verschenen, lijkt Activision nu besloten te hebben dit niet te doen. Dit blijkt uit een tweet van Michael Condrey, mede-oprichter van Sledgehammer Games.

Condrey komt met het nieuws naar buiten nadat een fan via Twitter vroeg of de game ook op de Nintendo-console zou verschijnen. De reactie van Condrey is vrij duidelijk: “Nee, geen Wii U. Een beslissing van Activision, wij richten ons op Xbox One, PS4 en PC.” Wat de reden achter de beslissing van Activision is, is momenteel echter nog onduidelijk.

Mogelijk is de beslissing gemotiveerd door de slechte verkoopresultaten van de console, waardoor het te lastig zou zijn om goede verkoopcijfers te halen. Daarnaast is het de afgelopen maanden duidelijk geworden dat uitgevers hun ‘serieuzere’ games niet op de Wii U willen lanceren. Onder andere Ubisoft was daar recent nog zeer duidelijk over.