Call of Duty: Advanced Warfare haalt alles uit next-gen consoles

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Call of Duty: Advanced Warfare haalt alles uit next-gen consoles

Volgens ontwikkelaar Sledgehammer Games gaat Call of Duty: Advanced Warfare alle kracht uit de PS4 en Xbox One trekken. De studio kan zich volledig concentreren op die versies omdat de PS3- en Xbox 360-versies gemaakt worden door een andere team.

Een andere reden is dat dit de eerste Call of Duty wordt waar de ontwikkelaar drie jaar de tijd heeft gekregen om de game af te maken. “We zijn Activision veel dank verschuldigd dat we zoveel tijd hebben gekregen om de game te maken”, verteld co-founder van Sledgehammer Games Michael Condrey. “Niet alleen daarom, maar ook om de reden dat we alleen hoefde te werken aan de next-gen versies van de game. We maken volledig gebruik van alle kracht van de consoles en we zullen mensen doen versteld staan.”

De PS3- en Xbox 360-versies worden ontwikkelt door High Moon Studios, bekend van onder andere de Transformers-games. “Het is een meer dan capabele studio en we zijn er van overtuigd dat ze kwaliteit gaan afleveren. Wij hoeven ons in ieder geval geen zorgen te maken en kunnen ons volledig concentreren op ons eigen werk”, aldus Condrey.