Button remapping nu ook voor standaard Xbox One controllers

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Button remapping nu ook voor standaard Xbox One controllers

Volgens Microsoft is het een veel gevraagde feature voor de Xbox One: ‘button remapping’. Er zijn blijkbaar veel gamers die graag de controls willen indelen op hun eigen manier. Dit was al mogelijk met de nieuwe Elite controller, maar vanaf nu kunnen ook de standaard controllers gebruik maken van deze functie. 

Larry “Major Nelson” Hryb legt op zijn blog uit dat deze functie is toegevoegd met de grote Xbox One Experience update van afgelopen week. Er zijn echter wel wat verschillen tussen het remappen van een standaard controller en de Elite controller. Zo slaat de Elite controller de nieuwe voorkeuren zelf op en kan je zonder problemen je controller aansluiten op een andere One of pc zonder dat je instellingen verdwijnen. Dit is (nog) niet mogelijk met de standaard controller, al staat pc functionaliteit wel in de planning.

Het remappen kan op verschillende manieren uitgevoerd worden via de Xbox One of de Xbox Accessories applicatie. Op onderstaande afbeelding is meer te lezen over wat wel en niet mogelijk is met beide controllers. Button remapping