Bungie’s Destiny krijgt microtransacties

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Bungie’s Destiny krijgt microtransacties

Met de uitbreiding van Destiny: The Taken King spelen meer mensen dan ooit de game van Bungie. Hoewel eerder alles vrij te spelen was door aan bepaalde voorwaarden te voldoen, zal Bungie vanaf 13 oktober ook microtransacties implementeren.

Op 13 oktober zullen zowel de Eververse Trading Company als Tess, welke sinds de update van The Taken King vermist werd, zich in de welbekende toren van Destiny bevinden. In eerste instantie brengt zij 18 nieuwe emotes met zich mee, bewegingen die uitgevoerd kunnen worden door de speler en gekoppeld kunnen worden aan de vierpuntstoetsen. Opvallend hieraan is dat deze alleen gekocht kunnen worden met een nieuw soort valuta, namelijk ‘silver’. Silver kan gekocht worden met echt geld in de vorm van een microtransactie.

Hoewel het maar de vraag is of spelers daadwerkelijk geld willen neerleggen voor zoiets simpels als een andere emote, lijkt dit het begin te zijn. De manier waarop Bungie de zaken verwoord geeft te denken dat er in de toekomst meer dingen te koop zijn bij Tess.

Ons plan is om deze nieuwe items te gebruiken om de service te waarborgen die ons team het komende jaar wil bieden, dit terwijl ze groeien en meer uitdagende events zullen creëren, welke we later dit jaar zullen aankondigen.

Ook benadrukt Bungie heel duidelijk dat deze microtransacties volledig optioneel zijn en gericht zijn op de cosmetische uitvoering van je personage. Je zult dus niet achterliggen in de Crucible of Raid omdat anderen spullen hebben gekocht, die jij niet hebt. Op 13 oktober zullen bestaande spelers een kleine hoeveelheid silver krijgen, dit om hen te bedanken en alvast een begin te geven.