Bungie onthult nieuwe Strike voor Destiny: The Taken King

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Bungie onthult nieuwe Strike voor Destiny: The Taken King

Bungie heeft vandaag in hun tweede livestream beelden getoond van hun grote uitbreiding voor Destiny in de vorm van een nieuwe Strike. Ook zagen we de nieuwe subclasses die in The Taken King nader belicht.

Na de enorme lading info van vorige week besloot Bungie het vandaag een stuk rustiger aan te doen. De stream werd weer verzorgd door community manager Deej en hij had lead designer James Tsai naast zich. Na een valse start door een haperende stream kregen we de drie nieuwe subclasses te zien. De Titan krijgt een vuurhamer met Sunbreaker, Nightstalker geeft de Hunter een boog en de Warlock kan als Stormcaller iedereen onder stroom zetten. Ook was er een nieuw element te vinden in de vorm van Artifacts. Een extra stukje armor die je kan geven aan je Guardian, maar deze is niet zichbaar. Deze Artifacts bevatten net als wapens en pantser perks voor je Guardian.

Na de korte introductie werd er meteen een Strike opgestart die zich afspeelt in The Dreadnaught, het vijandige, gigantische schip van Oryx en zijn Taken Army. Het verhaal van deze Strike is dat de Cabal het schip willen plunderen en opblazen. Twee grote Commanders van de Cabal hebben hier de leiding in. De Dreadnaught is voor zowel de Cabal, als voor de Guardians vijandelijk gebied en hier kunnen de Guardians dus goed gebruik van maken.

Tijdens de live speelsessie werden er een aantal aanpassingen onthuld die in deze Strike zijn verwerkt. Het is namelijk zo dat elke keer dat je de strike opstart, het een en ander veranderd is ten opzichte van de vorige keer. Zo heb je kans dat je geconfronteerd wordt met andere vijanden, dat vijanden al aan het vechten zijn, of dit keer juist niet. Ook zullen de voice-overs tijdens de strikes telkens wat anders zijn.

De bazen werden in het origineel “bullet-sponges” genoemd, wat eigenlijk inhoudt dat je met langdurig schieten, campen en een beetje ontwijken de baas altijd wel dood krijgt. De bossfight in de getoonde Strike liet echter twee grote Cabal-soldaten zien met ieder een eigen specialiteit. De ene had een jetpack, waardoor hij jou constant op de hielen zat en de andere had een enorm geweer waardoor je ook op afstand geraakt kon worden. Nadat je ze eerst een op een te grazen nam, kwamen ze met hun tweeën terug en dit betekende dat campen definitief verleden tijd was. De kamer was namelijk al redelijk groot en open, dus niet bepaald geschikt voor verstoppertje.

Ten slotte willen ze PvE evenementen winstgevender maken voor de gamer in de vorm van exclusieve drops. Zo heb je kans dat bosses nu wapens of pantsers droppen die je alleen kan bemachtigen door die specifieke vijand om te leggen. Na deze behoorlijk korte Strike was de stream ook meteen afgelopen en mogen we ons opmaken voor de laatste stream over The Taken King op 2 september om 20:00. Hierin krijgen we meer te zien over The Dreadnaught en specifiek The Court of Oryx en zijn verborgen schatten. Wat die stream inhoudt, kan je natuurlijk achteraf weer teruglezen op Pixel Vault!