Bungie maakt plannen bekend voor komende Destiny 2-seizoen

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Bungie maakt plannen bekend voor komende Destiny 2-seizoen

Destiny 2 is een paar weken uit en krijgt begin volgende week haar release op pc, maar dat is natuurlijk niet het laatste wat ontwikkelaar Bungie in petto heeft voor ons. Destiny 2 gaat een hele reeks aan updates, DLC’s en evenementen krijgen en daar vertelt de ontwikkelaar nu meer over.

Op TwitchCon 2017 deed Bungie uit de doeken wat het allemaal van plan is in het komende seizoen van Destiny 2, waarbij de ontwikkelaars eerst moesten uitleggen wat ze precies met ‘seizoen’ bedoelen, aangezien dit voornamelijk een term uit de e-sports is. Het is de bedoeling dat met de inkadering van ‘seizoen’ Bungie de content-updates duidelijker kan structureren en communiceren.

In het komende seizoen kunnen Destiny-spelers een evenement verwachten, ‘The Dawning’, waarin er allerlei mini-games zitten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan hockey en sneeuwbalgevechten, geheel in stijl met de wintersferen van het meteorologische seizoen. Aan het begin van dit seizoen verandert er echter ook het nodige voor de hardcore spelers, want de Clan Rankings worden gereset. Dit betekent dat de clans al hun perks opnieuw moeten gaan verdienen en iedereen voor even weer op nul begint. Dit is ook nodig om in de game hier en daar wat perks te tweaken en aan te passen.

Ook verandert de inhoud van Bright Engrams elk seizoen. Zo ook in seizoen twee en dus kunnen er weer nieuwe Ghost Shells, schepen, Sparrows en emotes aan de collectie toegevoegd worden. Ook de factions krijgen meer aandacht in het tweede seizoen met ‘Faction Rally’. Spelers kunnen speciale armor verdienen door te vechten voor één van de drie facties.

Tot slot liet Bungie de eerste beloningen zien voor het Iron Banner-evenement dat in seizoen twee terugkomt. Er kunnen zowel armor-items als guns verdiend worden met Iron Banner in de Crucible.
Deze wapens en armor zitten niet langer in random packages, maar kunnen weer gewoon gekocht worden met tokens en shards.

Destiny 2 is ontwikkeld door Bungie en kwam op 6 september uit op PlayStation 4 en Xbox One. Op 24 oktober komt de game ook naar pc. We hebben de game uitgebreid gecheckt op PlayStation 4 en onze review lees je hier.