Bungie legt keuze consoles Rise of Iron uit

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Bungie legt keuze consoles Rise of Iron uit

Bij de onthulling van Destiny’s nieuwste DLC, Rise of Iron, viel het spelers op dat de Xbox 360 en PlayStation 3 niet meer worden ondersteund. Ontwikkelaar Bungie heeft nu uitleg gegeven over deze keuze.

In een interview tussen IGN en Christopher Barrett, game director voor Destiny, zijn meer details naar boven gekomen waarom Bungie heeft gekozen om enkel de PlayStation 4 en Xbox One te ondersteunen met de nieuwe DLC. Volgens de game director ligt dit vooral aan de kracht van de oude consoles.

Wanneer we aan een game zo groot als Destiny werken, zit het merendeel van onze spelers op de huidige generatie consoles. Ik denk dat dit momenteel 90% is. We hebben dan ook een punt bereikt dat als we nieuwe dingen in de game willen stoppen, en deze ook op de oude generatie willen ondersteunen, we er andere dingen uit moeten gaan halen en dat is iets wat we niet willen. We willen dat soort keuzes niet maken, dus ik denk dat het logische vooruitgang is. Het is altijd lastig dat we moeten kiezen om bepaalde consoles wel of niet te ondersteunen. Maar ik denk dat we de juiste keuze hebben gemaakt voor de fans. We willen Destiny zo goed mogelijk maken.

Ondanks dat spelers op de PlayStation 3 en Xbox 360 geen nieuwe DLC zullen krijgen, zal Bungie de game wel blijven ondersteunen en blijft de game gewoon speelbaar. De progressie van een speler zal echter niet meer gedeeld worden op een platform, dus spelers van de PlayStation 3-versie kunnen vanaf augustus hun progressie niet meer meenemen naar de PlayStation 4.