Bungie laat meer info los over nieuwe DLC voor Destiny

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Bungie laat meer info los over nieuwe DLC voor Destiny

Vorige week op de PlayStation Experience in San Franscisco kwam Bungie met een nieuw en tijdelijk event voor Destiny in de vorm van Sparrow Racing. Dit is nogal lauw ontvangen en er is een groot deel van de community bezorgd over de aankomende extra content. Bungie heeft vandaag geprobeerd in een statement de fans gerust te stellen.

Afgelopen dinsdag gaf senior designer Derek Carroll een interview waarin hij zei dat we in het tweede jaar van Destiny vooral dit soort tijdelijke evenementen kunnen verwachten. Na deze uitspraak waren veel gamers bezorgd dat we naast wat timed events geen nieuwe planeten, Strikes en Raids meer zouden gaan zien. In het wekelijkse blog geeft community manager Eric ‘Urk’ Osborne aan dat de zorgen zijn gehoord en dat er wel degelijk extra content in de nabije toekomst zal verschijnen.

We snappen jullie. Veel van jullie hadden op de PlayStation Experience substantiële DLC willen zien in de vorm van een Dark Below II of iets dergelijks. Kort door de bocht zijn jullie bang dat er geen DLC zal verschijnen tot Destiny 2 en dat we de rest van het jaar vol maken met timed events. Goed nieuws voor iedereen, want de whiteboard in ons kantoor staat vol met plannen voor de nabije toekomst van Destiny. De eerste nieuwe ervaring verschijnt vroeg in 2016 en zal ongeveer zo groot zijn als Festival of the Lost. Daarna, ergens in de lente, zal er iets groots komen wat nog niet is vertoond sinds The Taken King. Tegelijkertijd komt er nog een grote update voor de sandbox-ervaring.

Verder voegt Urk nog toe dat Destiny inderdaad een andere tactiek heeft gekozen voor het tweede levensjaar, maar dat betekent niet dat grote content updates uit zullen blijven. Wat vind jij van het huidige Destiny? Doen ze het het goed of vind je net als een groot deel van de community dat er snel DLC uit moet komen. Laat het weten in de reacties.