Bungie: ‘hoe review je een game zoals Destiny?’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Bungie: ‘hoe review je een game zoals Destiny?’

Destiny is een moeilijke game om te reviewen, aldus Bungie COO Pete Parsons. Volgens hem is er teveel content om in een korte tijd te ervaren en de game een terecht cijfer te geven.

Destiny was voor veel mensen niet helemaal wat ze verwachtte. Iedereen kon het eens zijn over de graphics en de art direction, maar het was de gameplay en de lengte van de game die spelers polariseerde. Pete Parsons van Bungie lijkt het hier niet mee eens te zijn.

“Er zijn mensen die van tevoren sceptisch waren, maar nog steeds de game spelen. Games zoals Destiny reviewen lijkt me geen gemakkelijke taak. Je kan niet zomaar een uur of negen spelen en dan een review schrijven. Als ik een reviewer was lijkt me dat onmogelijk om voor elkaar te krijgen. In die korte tijd beleef je nog maar net de campaign met een beetje PvP zonder ook maar de endgame activiteiten te beleven. Hierdoor stel ik de vraag; “hoe zullen games zoals Destiny in de toekomst gereviewed worden”?

Destiny kreeg geen regen aan negens en tienen die men bij Bungie dacht te krijgen. Veel mensen vonden de content die je kreeg voor de instapprijs veel te karig en was de gameplay repetitief. Wellicht doelt Parsons hier op het feit dat er in de toekomst meer content toegevoegd wordt, maar daar moet apart voor betaald worden.