Bungie geeft meer info over House of Wolves

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Bungie geeft meer info over House of Wolves

Langzaam maar zeker wordt er steeds meer duidelijk over de nieuwe DLC van Destiny genaamd House of Wolves. Bungie heeft via een livestream op Twitch de eerste bewegende beelden en meer informatie gedeeld over de opvolger van The Dark Below.

De nieuwe DLC speelt zich vooral af in The Reef, een gevaarlijke asteroïdengordel waar de Awoken in oorlog zijn met de Fallen. De Guardians zijn om hulp gevraagd om de gezamenlijke vijand te bestrijden. De livestream focuste zich vooral op de nieuwe social hub in The Reef, genaamd Queen’s Bay, waar nieuwe NPC’s klaar staan voor bounties, wapens, pantsers, ruimteschepen en shaders. Ook zijn er twee nieuwe spelmodi aangekondigd namelijk Prison of Elders en Trials of Osiris. Over deze modi is nog nauwelijks iets bekend. Daar zullen we meer te weten over komen in de komende twee weken, want dan staan er twee soortgelijke streams op het programma van Bungie, specifiek over deze modi. Wat we wel kunnen stellen en hebben kunnen zien, is dat beide modi garant staan voor nieuwe wapens en uitrusting die ook in The Queen’s Bay kan worden opgehaald. De pantsers in House of Wolves hebben overigens een hoger Light level waardoor het level wat maximaal behaald kan worden verhoogd wordt tot 34.

De nieuwe social hub in The Reef betekent niet meteen dat de Tower overbodig is geworden, integendeel, want ook daar zijn nieuwe elementen aan toegevoegd. Veel gamers hebben aan Bungie laten weten dat ze een groot overschot hebben aan materialen in hun opslag die niet meer worden gebruikt. Dit wordt opgelost door een ruilsysteem bij de Speaker waar overbodige upgrade Shards ingeleverd kunnen worden voor Energy en omgekeerd. Ook heeft de Gunsmith een nieuwe functie gekregen waardoor je nu wapens kan reforgen. Dit houdt in dat je voor een kleine vergoeding de eigenschappen van een wapen dat jou niet helemaal bevalt willekeurig kan veranderen. Vind je een wapen heel erg mooi, maar zijn de eigenschappen niets, dan kan dit nu dus met wat geluk een droomwapen worden. Tenslotte is er een manier bijgekomen om wapens en uitrusting sterker te maken zonder dat je daarvoor nog naar Xur hoeft die maar drie dagen in de week te vinden is. Met het nieuwe Etheric Light en andere (overbodige) materialen kan men elk wapen of armor-piece upgraden tot de maximale status zonder dat de vooruitgang verloren gaat.

Aan het eind van de livestream is aangekondigd dat er nog een tweetal streamsessies zullen volgen de komende weken, waarvan de eerste volgende week woensdag is. Dan komt Trials of Osiris uitgebreid aan bod en gaan we meer zien van House of Wolves die 19 mei uitkomt voor de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One en Xbox 360.