Bungie denkt na over matchmaking in Destiny-raids

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Bungie denkt na over matchmaking in Destiny-raids

Momenteel is het alleen mogelijk om met zes vrienden aan een raid te beginnen in Destiny, maar hier komt mogelijk verandering in. Community manager David Dague geeft aan dat ze momenteel bij Bungie in gesprek zijn met elkaar over een mogelijk matchmaking systeem.

Volgens Bungie zijn raids in Destiny dermate uitdagend dat het niet mogelijk zou moeten zijn om zonder enige communicatie of afstelling de raid uit te spelen. Vele gamers beweren van niet, gezien het feit dat forums als Reddit veel worden gebruikt om willekeurige mensen te vinden voor de zes man groepen die nodig zijn voor de raid. Bungie heeft dit erkent en is momenteel in gedachte om het systeem aan te passen.

“De raids in Destiny zijn ontworpen voor een solide groep mensen die een uitdagende puzzel willen oplossen. De meeste van die groepen die als winnaar uit de raid stapte zeiden dat een zwakke schakel het hele proces zou verstoren. Ook horen we andere verhalen van mensen die elkaar voor de raid ontmoette en vervolgens de hele raid uitspeelde. Het enige wat ik nu kan zeggen is dat we zien wat er gebeurd, we horen jullie. We zijn in gesprek met elkaar,” aldus David Dague op de Bungie website.